Френски питки с богата плънка от меса и сирена
Необходими продукти
За тестото:
500 грама пшенично брашно
2 чаени лъжици суха мая
1 чаена чаша прясно мляко
масло
топла вода
сол
За плънката:
200 грама колбас
200 грама пушено пилешко месо
200 грама пушено сирене
100 грама топено сирене
150 грама пармезан
3 сварени яйца
черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко, прибавете брашното и започнете да замесвате тесто, вливайки водата на тънка струя, без да спирате месенето. Сложете сол, пипер и разтопеното масло. Оставете тестото да си почине. След два часа го прехвърлете върху плот, посипан с брашно и разточете, но да не бъде много тънко.
Нарежете колбаса и месото на малки парчета, пармезана настържете на едно ренде. Пушеното, топеното сирене и яйцата нарежете на малки кубчета (за да не полепват сирената по ножа, докато ги режете, потопете острието в студена вода).
Разпределете всички продукти за плънката върху разточеното тесто, сложете подправки по избор и навийте стегнато руло. Нарежете го на големи парчета, чиято повърхност намажете с яйце. Сложете във фурната за около час при температура от 180 градуса. Готовите закуски намажете с масло и поднесете.
Колкото калорично, толкова и вкусно :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как и колко да варим различните видове месо
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
Коментари към Френски питки с богата плънка от меса и сирена