Питки с пилешка плънка
Необходими продукти:
1/2 пилешки гърди
1 глава лук
подправки за пиле
600 - 700 грама брашно
1 чаена лъжица сода
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици зехтин
връзка магданоз
400 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Прибавете към брашното солта, захарта, содата, млякото и зехтина. Замесете тесто. Смелете пилешките гърди заедно с лука, сложете сол и подправки за пиле на вкус. Смесете получената кайма и тестото, размесете добре.
Разделете тестото на 8 части и всяка от тях разточете. Изпечете ги в 2 супени лъжици зехтин на среден огън от двете страни под капак. Подредете питките една върху друга и поръсете обилно с нарязан магданоз.
Може да опитате готовата пилешка торта :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
Коментари към Питки с пилешка плънка