Питки с пилешка плънка
 
    Необходими продукти:
1/2 пилешки гърди
1 глава лук
подправки за пиле
600 - 700 грама брашно
1 чаена лъжица сода
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици зехтин
връзка магданоз
400 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Прибавете към брашното солта, захарта, содата, млякото и зехтина. Замесете тесто. Смелете пилешките гърди заедно с лука, сложете сол и подправки за пиле на вкус. Смесете получената кайма и тестото, размесете добре.
Разделете тестото на 8 части и всяка от тях разточете. Изпечете ги в 2 супени лъжици зехтин на среден огън от двете страни под капак. Подредете питките една върху друга и поръсете обилно с нарязан магданоз.
Може да опитате готовата пилешка торта :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да разберете дали пилешкото месо е годно за консумация
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Кето питки със семена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквен сладкиш с мед и орехи





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Питки с пилешка плънка