Питки с плънка от кашкавал

Необходими продукти:
1 килограм пшенично брашно
0,500 литра топла вода
1 супена лъжица захар на пясък
1 супена лъжица сухи гранулирани дрожди
100 милилитра олио
2 яйца
50 грама масло в тестото
100 грама масло за плънката
140 грама кашкавал (или сирене)
Начин на приготвяне:
Налейте в дълбока купа топлата вода, в нея изсипете захарта и дрождите. Оставете за 15 минути, през това време маята ще се разтвори и ще се превърне пяна. Сложете малко сол. Затоплете олиото заедно с маслото, но не трябва да са горещи. Добавете ги към дрождите. След това сложете пресятото брашно и замесете тесто. Оставете го на топло място за час, за да втаса и да увеличи обема си.
Направете плънката. Настържете кашкавала на едро ренде, маслото също настържете. Към кашкавала добавете двете яйца и сол на вкус. Ако използвате сирене, не слагайте сол. Разбъркайте всичко.
За да бъдат питките златисти и за да блестят, трябва да се намажат със смес от жълтък, две супени лъжици олио и 3 супени лъжици вода.
Разделете тестото на 4 равни части, от всяка оформете топка и разточете. Разпределете плънка по повърхността, оставяйки малко свободно пространство по краищата. Затворете краищата към средата или разточете, или размесете с ръце, за да се разпредели равномерно плънката във вътрешността. Обърнете тестото с "шева" надолу и разточете с помощта на точилка. Надупчете повърхността с вилица, намажете с яйчната смес. Изпечете в загрята до 230 - 250 градуса, докато се образува препечена коричка (около 25 минути са необходими). Времето за печене зависи от дебелината на питката, разбира се. Маслото добавете при поднасянето.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Кашкавален сос Бешамел
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Питки с плънка от кашкавал