Сладка баница с извара и пудра захар

Необходими продукти
За тестото:
100 грама захар
180 грама масло
300 грама брашно
1-2 жълтъка
кората на 1/2 лимон
За плънката:
1,250 килограма извара
4 жълтъка
250 грама захар
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете захарта, размекнатото масло, брашното, 1-2 жълтъка и настърганата кора на 1/2 лимон. Замесете тесто, половината от което разточете под формата на квадрат с дебелина около 3-4 сантиметра. Сложете го в тава и изпечете във фурната до полуготовност.
В подходящ съд смесете старателно изварата с 4 жълтъка и 250 грама захар. Извадете основата от фурната и върху нея разпределете сладката плънка, заравнете слоя. Разточете и втората половина от тестото, с нея покрийте изварата. Намажете повърхността с разбито яйце и продупчете с вилица на няколко места.
Изпечете баницата до готовност и я поднесете поръсена с пудра захар.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички със сирене
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Зеленчукова запеканка с извара
Коментари към Сладка баница с извара и пудра захар