Розички от тесто с колбас
Необходими продукти:
500 грама брашно
2 яйца
60 грама масло
3 супени лъжици заквасена сметана
200 милилитра вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
1 кубче прясна мая
30 кръгчета подходящ колбас по ваш избор
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната с топлата вода (може да използвате прясно мляко, ако предпочитате), захарта, маята и няколко лъжици брашно.
Нека комбинацията престои известно време.
Когато маята набъбне, прибавете едното яйце, смесено с разтопеното масло.
Следва брашното (заделете малко за поръсване на плота) и замесете меко тесто.
Нека си почине за кратко, а през това време нарежете колбаса на кръгчета, а след това всяко от тях разрежете на две.
Омесете тестото старателно, разточете го нарежете на ивици с дължина около 6 сантиметра, ширина - 3 сантиметра и дебелина 1/2 сантиметър.
Върху всяка подредете по няколко половинки колбас, като оставите по малко от тестото свободно в двата края.
Навийте рула, те наподобяват розички. Прищипете краищата. Подредете ги в намазнена тава и намажете повърхността им с второто яйце.
Включете фурната да загрява, през това време тестото ще втаса.
Изпечете розичките за около 15-20 минути при 180-200 градуса.
Добър апетит!
Снимки: i.ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички със сирене
- Хрупкави домашни солети
- Класическа рецепта за чабата
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Розички от тесто с колбас