Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Питка със сирене, чесън и майорана

Питка със сирене, чесън и майорана

Питка със сирене, чесън и майорана - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама тесто (готово, домашно приготвено или бутер)
  • 200 грама краве сирене
  • 1 яйце + 1 жълтък
  • 2 скилидки чесън
  • 3 супена лъжица масло
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • черен пипер
  • връзка зелени подправки (магданоз или копър)
  • майорана на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете копъра или магданоза ситно, чесъна накълцайте и ги изсипете при намачканото сирене. Добавете черен пипер и майорана на вкус, след което разбийте яйцето и налейте при останалите продукти. Разбъркайте старателно и сложете 2 супени лъжици сметана (добре е да бъде с масленост около 20%) и отново разбъркайте.

Разточете тестото, като пластът да бъде с дебелина около 3 милиметра. Разпределете плънката по повърхността и навийте стегнато руло, което разрежете на 8 части (еднакво големи).

Подмажете дъното на форма с 1 супена лъжица масло и подредете питките плътно една до друга в съда.

Смесете жълтъка с 1 супена лъжица масло и същото количество заквасена сметана, разбийте ги и намажете питката.

Изпечете за около половин час при температура на фурната от 170 градуса.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСпорт