Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Необходими продукти:
За бутерките:
- 1 килограм бутер тесто
- 1 яйце, леко разбито
- 1 кафена лъжичка вода
За бешамела:
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 2 супени лъжици брашно
- 1 чаена чаша топло прясно мляко
- 1 щипка сол
- прясно смлян черен пипер
За плънката:
- 220 грама шунка, нарязана на кубчета
- 2 чаени чаши пресен спанак, изплакнат и нарязан
- 1 чаена чаша натрошено сирене
За поръсване:
- настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на 2 големи тави с хартия за печене.
- Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
- Добавете брашното и солта и гответе до светло златист цвят, като разбърквате периодично.
- Прибавете топлото прясно мляко и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица в продължение на 7 минути до гладка консистенция.
- Намалете силата на котлона и оставете соса да къкри за още 10 минути.
- Добавете спанака, разбъркайте и гответе около 1 минута.
- Прибавете шунката и сиренето, разбъркайте добре и отдръпнете от котлона. Подправете с черен пипер на вкус.
- Нарежете бутер тестото на квадрати и ги подредете в тавите, като оставите около 2-3 сантиметра между тях.
- Разпределете соса бешамел, поръсете с настърган кашкавал и сгънете ръбчетата към върха.
- В малка купичка смесете разбитото яйце с водата и намажете бутерките със сместа.
- Печете около 20 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете солените бутерки топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Гръцка баница с праз и кашкавал
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Коментари към Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак