Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто (400 грама)
- 2 лимона - сокът и корите им (настъргани)
- 2 пакета по 220 грама крема сирене на стайна температура
- 1/2 чаена чаша бяла захар + 3 супени лъжици за поръсване
- 2 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете малка правоъгълна тава с алуминиево фолио и го намажете с мазнина (използвайте готварски спрей).
Разделете тестото на 2 части през средата и едната сложете в тавичката.
Разбъркайте лимоновата кора (отделете малко от нея) и сокът в купа. Разбийте крема сиренето със захарта и смесете с лимона.
Разпределете крема върху блата и покрийте с втората половина от листа бутер тесто. Намажете с разтопено масло.
Смесете останалата лимонова кора с 3 супени лъжици захар. Поръсете сладкиша и опечете за 30 минути. Охладете, след което нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Бърз сладкиш Страчатела
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сладкиш Дунавски вълни с ябълки и млечно-яйчен крем
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
Коментари към Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем