Ябълков сладкиш от бутер тесто с плънка от крема сирене

Необходими продукти:
500 грама бутер тесто
4 ябълки
1 лимон
120 грама крема сирене
1/2 чаена лъжица ванилия
2-3 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша захар
1 супена лъжица канела
2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса. Подгответе си форма за печене на сладкиша.
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената и нарежете на парчета, които сложете в тенджера. Поръсете с 1/4 чаена чаша захар, налейте 1-2 супени лъжици лимонов сок, водата и варете плодовете, докато омекнат. Тогава свалете съда от огъня и прибавете канелата.
Разбийте крема сиренето (да бъде със стайна температура) с останалата захар, ванилията и 2-3 супени лъжици от ябълковия сироп, който се е получил при приготвянето на плодовете.
Разделете тестото на 2 части, които разточете с дебелина около 1,5 сантиметра. Сложете единия пласт в тавата и разпределете равномерно крема, след това ябълковата плънка и покрийте с втория лист тесто.
Напръскайте повърхността с разтопено масло, поръсете с канела и захар и изпечете сладкиша в загрятата фурна за около 18-20 минути.
Поднесете го охладен.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
Коментари към Ябълков сладкиш от бутер тесто с плънка от крема сирене