Лимонов сладкиш с кори от бутер тесто

Необходими продукти:
- 2 листа бутер тесто
- 400 милилитра сметана
- 350 милилитра прясно мляко
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 супена лъжица масло
- 2 чаени лъжички ванилова паста
- 3/4 чаена чаша листа от лимонова върбинка
- 1 чаена лъжичка лимонова кора, настъргана на ситно
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 6 жълтъка, леко разбити
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изрежете бутер тестото така, че да се вмести в квадратна тавичка с размери 20 сантиметра.
- Покрийте тавата с хартия за печене, поставете единия лист тесто и покрийте с втори лист хартия за печене.
- Отгоре поставете друга тава за печене, за да предпазите тестото от прекалено надуване, докато се пече.
- Печете около 15-20 минути до светло златист цвят и охладете върху решетка. Повторете с втория лист бутер тесто.
- Загрейте млякото, захарта, маслото, ванилията, листата от лимонова върбинка и лимоновите кори на слаб огън.
- Разбъркайте и оставете сместа до се нагорещи, без да завира.
- Отстранете от котлона, охладете за 10 минути, прецедете и върнете в тенджерата. Изхвърлете листата.
- В голяма купа смесете царевичното брашно с водата и разбъркайте до гладка смес.
- Добавете прясното мляко, сметаната и разбитите жълтъци и отново разбъркайте.
- Върнете тенджерата на котлона и отново я загрейте на слаб огън.
- Постепенно прибавете яйчената смес и бъркайте непрекъснато, докато лимоновият крем се сгъсти.
- Покрийте го плътно с хартия за печене и го оставете да се охлади за около 30 минути. По този начин няма да се образува коричка.
- За да сглобите сладкиша, покрийте една от тавичките с голям лист хартия за печене, включително и стените.
- На дъното поставете първия изпечен лист от бутер тесто, отгоре изсипете крема и върху него поставете втория лист.
- Покрийте с найлоново фолио и охладете за през нощта.
- Извадете сладкиша от тавичката, намокрете назъбен нож и го нарежете. Изплаквайте ножа след всеки разрез.
- Поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: http://heneedsfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
Коментари към Лимонов сладкиш с кори от бутер тесто