Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 1 чаена чаша пюре от тиква
- 230 грама сирене крема, омекотено
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 2/3 чаена чаша тъмно кафява захар
- 1 голямо яйце
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте две големи тави с хартия за печене.
- Разстелете бутер тестото върху леко набрашнена повърхност.
- В голяма купа разбийте с миксер пюрето от тиква, крема сиренето, солта, канелата, джинджифила и захарта до гладка смес.
- Добавете яйцето и отново включете миксера за кратко.
- Разпределете плънката върху тестото и го завийте плътно на руло.
- Нарежете на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра, използвайки остър нож или конец за зъби.
- Разпределете бутер рулцата в подготвените тави и печете в продължение на 30-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят за кратко, поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: spachethespatula.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Вити бутер банички с шоколад
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Сладки бутер солети с тахан и мед
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема