Бутер баница с 3 вида сирена и чесън
Необходими продукти:
400 грама бутер тесто
1 яйце
бяло саламурено сирене на вкус
моцарела и ементал на вкус
чесън на вкус
зелени и други подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете тестото на две части, които разточете тънко под формата на кръг. Едната сложете в подходяща тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Настържете сирената, смесете ги, сложете чесън и подправки на вкус. Разбъркайте и разпределете получената плънка върху основата. Притиснете с лъжица и покрийте с втория пласт тесто. Прищипете краищата. Повърхността продупчете с вилица на няколко места, след което намажете с разбит жълтък.
Покрийте баницата с пергамент и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна за около половин час. Тогава махнете хартията, изключете фурната и оставете баницата да престои в нея още 5 минути, за да се образува златиста коричка.
Добър апетит!
Снимка: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Вити бутер банички с шоколад
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутерки с козе сирене, песто и домати
Коментари към Бутер баница с 3 вида сирена и чесън