Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутерки с яйчен крем и пудра захар

Бутерки с яйчен крем и пудра захар

Бутерки с яйчен крем и пудра захар - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • пудра захар

За яйчения крем:

  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  • 3/4 течна високомаслена сметана (35%)
  • 4 жълтъка
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 2,5 супени лъжици брашно
  • 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт


Начин на приготвяне:

Смесете прясното мляко и течната сметана в подходящ съд, който поставете върху котлона и сгорещете течността, без да допускате кипване. Свалете от огъня и охладете малко.

В друг съд сложете жълтъците, захарта, брашното и ваниловия екстракт. В тази комбинация постепенно започнете да наливате топлото мляко, като бъркате непрекъснато с тел за разбиване.

Поставете смета на бавен огън и отново при непрекъснато бъркане, варете до сгъстяване (5 минути).

След това прехвърлете крема в купа, която покрийте със стреч фолио, за да не се образува коричка по повърхността, и приберете в хладилника за три часа.

Включете фурната на 180 градуса. Тестото разрежете на 12 еднакви квадрата и ги подредете в тава, чието дъно сте покрили с лист пергамент. Продупчете с вилица бутер основите на няколко места и поръсете с кристална захар. Изпечете за 20 минути. За това време тестото ще се надуе и ще се придобие лек златист цвят. Тогава извадете тавата от фурната и изчакайте съдържанието й да се охлади.

Разрежете бутер квадратите на две хоризонтално през средата. Върху долните парчета разпределете крема, като използвате сладкарски шприц. Горните парчета поставете върху пълнежа и поръсете с пудра захар.


Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти