Захарни пеперуди от бутер тесто

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- захар за поръсване
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Размразете и разстелете тестото. Поръсете го със захар и завийте от двете страни, така че двата края да се съберат в средата.
Сгънете ги един върху друг и разрежете полученото руло на равни части.
Между всяка направете полуразрези и разтворете изрезките по дължина.
Промушете дървено шишче в плътната тестена част, извадете го и подредете в застлана с лист пергамент тава.
Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути. Охладете пеперудите, забодете шишчетата в продупчената част, украсете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: cocinandoentreolivos.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Сладки бутер сълзички с канела
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Бутер руло с пушен колбас, кашкавал и горчица
Коментари към Захарни пеперуди от бутер тесто