Захарни пеперуди от бутер тесто
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- захар за поръсване
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Размразете и разстелете тестото. Поръсете го със захар и завийте от двете страни, така че двата края да се съберат в средата.

Сгънете ги един върху друг и разрежете полученото руло на равни части.

Между всяка направете полуразрези и разтворете изрезките по дължина.

Промушете дървено шишче в плътната тестена част, извадете го и подредете в застлана с лист пергамент тава.

Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути. Охладете пеперудите, забодете шишчетата в продупчената част, украсете и поднесете.

Да ви е сладко!
Източник: cocinandoentreolivos.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Вити бутер банички с шоколад
- Кашкавалени спирали
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
Коментари към Захарни пеперуди от бутер тесто