Медени круши в бутер тесто с канела и ванилия
Необходими продукти:
4 круши
лист бутер тесто
4 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша мед
1/2 лимон
пръчка ванилия
3 пръчки канела
6 - 8 зърна карамфил
Начин на приготвяне:
Обелете крушите. Смесете водата, захарта и меда в подходяща тенджера, нека водата заври на среден огън. Веднага щом захарта се разтвори, сложете крушите, пръчката ванилия, половина лимон, канелата и карамфила. Оставете плодовете да се варят в продължение на около 20 - 40 минути (зависи колко са узрели, трябва да можете лесно да ги продупчите с вилица).
Загрейте фурната до 190 градуса. Когато плодовете омекнат достатъчно, извадете ги от тенджерата и оставете да се охладят малко.
Нарежете тестото на тесни ивици, с които обвийте крушите. Тестото закрепете около дръжките на плода.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и поставете във фурната за 15 - 20 минути (до образуването на златиста коричка).
Нека сиропът заври на слаб огън, налейте от него в подходящ съд и сложете крушите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР КРУША И СМОКИНЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С КРУША И ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 100 мл
СТАМАТИН КИДС КРУША сироп 100 мл WEDO
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И КРУШИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Състав и полезни свойства на крушата
- Круши на тиган с кисело мляко
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Сладки бутер сълзички с канела
Коментари към Медени круши в бутер тесто с канела и ванилия