Медени круши в бутер тесто с канела и ванилия

Необходими продукти:
4 круши
лист бутер тесто
4 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша мед
1/2 лимон
пръчка ванилия
3 пръчки канела
6 - 8 зърна карамфил
Начин на приготвяне:
Обелете крушите. Смесете водата, захарта и меда в подходяща тенджера, нека водата заври на среден огън. Веднага щом захарта се разтвори, сложете крушите, пръчката ванилия, половина лимон, канелата и карамфила. Оставете плодовете да се варят в продължение на около 20 - 40 минути (зависи колко са узрели, трябва да можете лесно да ги продупчите с вилица).
Загрейте фурната до 190 градуса. Когато плодовете омекнат достатъчно, извадете ги от тенджерата и оставете да се охладят малко.
Нарежете тестото на тесни ивици, с които обвийте крушите. Тестото закрепете около дръжките на плода.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и поставете във фурната за 15 - 20 минути (до образуването на златиста коричка).
Нека сиропът заври на слаб огън, налейте от него в подходящ съд и сложете крушите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Състав и полезни свойства на крушата
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Круша
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
Коментари към Медени круши в бутер тесто с канела и ванилия