Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи

Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи

Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1 круша
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица краве масло
  • щипка канела
  • 1 супена лъжица натрошени печени орехи
  • щипка розмарин
  • щипка сладък червен пипер
  • 2 супени лъжици меко синьо сирене

 

Начин на приготвяне:

Обелете крушата, разрежете я на две по дължина и отстранете сърцевината със семената.

Сгорещете тиган и в него изсипете захарта, добавете и маслото.

Когато кристалчетата се разтопят, сложете плода и го изпържете от двете страни до образуване на златист оттенък.

Тогава извадете половинките круша в чиния и във всяка от вдлъбнатините в средата сложете по една лъжица синьо сирене.

Поръсете с печени орехи и с по щипка розмарин, червен пипер и канела.

Може да поднесете с карамела, който остава в тигана.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаника