Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад
Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
125 грама масло
1 яйце
50 грама пудра захар
щипка сол
малко студена вода
За плънката:
5-6 круши
250 милилитра течна сметана
150 грама захар (може да използвате по-малко)
100 милилитра вода
2 яйца
ванилия на вкус
парченца черен шоколад
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно с щипка сол и пудрата захар, след което смесете с маслото. Прибавете яйцето и енергично замесете пясъчно тесто. Ако то се троши, налейте малко вода. Оформете като топка и приберете в хладилника. Половин час по-късно сложете в подходяща форма, като трябва да покрие и стените на съда. Поставете във фризера.
Обелете крушите, почистете ги от сърцевината със семената и нарежете на парчета. Подредете ги върху замразения блат и изпечете във фурната при температура от 200 градуса за около 15 минути.
През това време направете карамеления крем. Смесете захарта и водата в подходящ съд и поставете на силен огън. Нека сместа се вари, докато потъмнее малко, след което прибавете сметаната, ванилията. Оставете на котлона, докато консистенцията стане еднородна.
Щом комбинацията се охлади достатъчно, добавете яйцата и разбийте. Полейте крушите с крема и сложете парченца черен шоколад по повърхността.
Изпечете сладкиша при 170 градуса в продължение на 30-40 минути.
Може да поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирана захар - рецепта
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Състав и полезни свойства на крушата
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад