Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад

Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад

от 06 ное 2015г., обновено на 16 ное 2015г.
Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

250 грама брашно
125 грама масло
1 яйце
50 грама пудра захар
щипка сол
малко студена вода

За плънката:

5-6 круши
250 милилитра течна сметана
150 грама захар (може да използвате по-малко)
100 милилитра вода
2 яйца
ванилия на вкус
парченца черен шоколад


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно с щипка сол и пудрата захар, след което смесете с маслото. Прибавете яйцето и енергично замесете пясъчно тесто. Ако то се троши, налейте малко вода. Оформете като топка и приберете в хладилника. Половин час по-късно сложете в подходяща форма, като трябва да покрие и стените на съда. Поставете във фризера.

Обелете крушите, почистете ги от сърцевината със семената и нарежете на парчета. Подредете ги върху замразения блат и изпечете във фурната при температура от 200 градуса за около 15 минути.

През това време направете карамеления крем. Смесете захарта и водата в подходящ съд и поставете на силен огън. Нека сместа се вари, докато потъмнее малко, след което прибавете сметаната, ванилията. Оставете на котлона, докато консистенцията стане еднородна.

Щом комбинацията се охлади достатъчно, добавете яйцата и разбийте. Полейте крушите с крема и сложете парченца черен шоколад по повърхността.

Изпечете сладкиша при 170 градуса в продължение на 30-40 минути.


Може да поднесете и топъл, и студен.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
  • Смокинов киш с карамел и бисквитки Смокинов киш с карамел и бисквитки
  • Бърз сладкиш с мед, орехи и карамел Бърз сладкиш с мед, орехи и карамел
  • Десерт от сиропирани карамелизирани плодове Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
37.20лв.

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв.

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
25.00лв.

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
14.10лв.

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
24.60лв.

ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл

ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
18.10лв.

ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл

Коментари към Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад
    www.framar.bg 
    на 26 May 2025 в 02:02
    Коментирайте "Карамелен сладкиш с круши и парченца шоколад"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • Кактусова смокиня, Бодлива круша
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
  • Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Лесен кокосов сладкиш
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 230 дни, 15 часа и 50 мин.

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 230 дни, 15 часа и 51 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 9 дни, 14 часа и 6 мин.

Какво представлява прозяването

преди 14 дни, 5 часа и 7 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 14 дни, 5 часа и 18 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 14 дни, 5 часа и 25 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА + Mg таблетки * 30 СОФАРМА

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ ДАБЪЛ капсули * 60

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ капсули * 30

ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 6 мм * 100 бр.

РЕД ПАНДА НАТОКОМБО таблетки * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВЕНИПЕРФЕКТ КОМПЛЕКС капсули 425 мг * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:42:02

I23.6 Тромбоза на предсърдие, предсърдно ухо или камера като текущо усложнение на острия инфаркт на миокарда

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:32:38

ПРИМ ОЙЛ капсули 505 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:26:58

АДЕНУРИК таблетки 80 мг * 28 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:04:10

РЕСТИВ дъвчащи таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 17:36:09
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival