Смокинов киш с карамел и бисквитки
Необходими продукти:
- 500 грама пресни смокини
- 250-300 грама маслено тесто
- 30 грама масло
- 1 и 1/2 чаени чаши захар
- 1/2 чаена лъжичка лимонов сок
- 100 грама чаени бисквити с масло
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за пай, разточете тестото и сложете кората в нея. Внимателно притиснете краищата на тестото, за да приеме форма и отстранете краищата.
В тенджера стопете маслото, сложете захарта и я карамелизирайте. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. Охладете карамела и го разпределете върху тестото.
Смелете бисквитите в блендер и поръсете, а отгоре подредете нарязаните смокини. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cooking.nytimes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРАМЕЛ КРЪНЧИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Карамелизирана захар - рецепта
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Смокиня – ползи и вреди
Коментари към Смокинов киш с карамел и бисквитки