Смокинов киш с карамел и бисквитки
Необходими продукти:
- 500 грама пресни смокини
- 250-300 грама маслено тесто
- 30 грама масло
- 1 и 1/2 чаени чаши захар
- 1/2 чаена лъжичка лимонов сок
- 100 грама чаени бисквити с масло
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за пай, разточете тестото и сложете кората в нея. Внимателно притиснете краищата на тестото, за да приеме форма и отстранете краищата.
В тенджера стопете маслото, сложете захарта и я карамелизирайте. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. Охладете карамела и го разпределете върху тестото.
Смелете бисквитите в блендер и поръсете, а отгоре подредете нарязаните смокини. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cooking.nytimes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Смокиня – ползи и вреди
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирана захар - рецепта
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Премахнете брадавиците със сок от смокинови листа
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Смокинов киш с карамел и бисквитки