Смокинов сладкиш с масло и бадемово брашно
Необходими продукти:
- 6 големи смокини
- 175 грама безсолно масло
- 4 яйца
- 3 чаени лъжички ванилова паста
- 300 грама бадемово брашно
- 200 грама пудра захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте с хартия за печене кръгла форма със свалящо се дъно.
- Разтопете маслото и го оставете да се охлади.
- Нарежете смокините на филийки с дебелина около 8 милиметра и подредете на дъното на формата.
- В голяма купа разбийте яйцата с ваниловата паста.
- Постепенно добавете разтопеното масло, без да изключвате миксера.
- Прибавете бадемовото брашно, захарта и солта и разбъркайте с дървена лъжица, колкото да се смесят.
- Внимателно изсипете тестото върху смокиновата основа и изравнете с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 60 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го извадите и прехвърлите върху поднос.
- Нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ДУШ ГЕЛ СМОКИНЯ И БАДЕМОВО МЛЯКО 300 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО ГЛАДКО 500 г
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
КЛОРАН ДУШ ГЕЛ С ЛИСТА ОТ СМОКИНЯ 200 мл
ОЛИВИА ФЮЖЪН ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ СМОКИНЯ 300 мл
СМОКИНЯ ЛИСТА 50 г ЕКО ХЕРБ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Обикновен маслен крем
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Смокиня – ползи и вреди
Коментари към Смокинов сладкиш с масло и бадемово брашно