Арменски сладки с бадеми
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша масло
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
- 1 чаена лъжичка бадемов екстракт
- 1/2 чаена чаша бадеми, фино смлени
- 24 цели бадема, бланширани
Начин на приготвяне:
- Разбийте маслото със захарта.
- Към тях добавете брашното, солта, бадемовия екстракт и смлените бадеми и омесете гладко тесто.
- Разделете го на 24 топки с размер на орех, които след това леко разточете.
- Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене и внимателно притиснете тестото с вилица.
- Разпределете бадемите в средата на всяка сладка и леко ги притиснете, за да не се отлепят при печенето.
- Печете сладките в предварително загрята до 160 градуса фурна, докато леко покафенеят.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО ГЛАДКО 500 г
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Арменски сладки с бадеми