Бананов сладкиш с карамел

Необходими продукти:
3 узрели банана
125 грама краве масло
3/4 чаена чаша захар
1 яйце
2 супени лъжици прясно мляко
1,5 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица набухвател
ванилова захар на вкус
растително олио
За глазурата:
карамел или 50 грама шоколад + 1 супена лъжица масло
За поръсване:
смлени орехи - по желание
Начин на приготвяне:
Обелете бананите и ги смелете с помощта на блендер. Млякото смесете със содата и набухвателя. Разбийте маслото със захарта до получаването на пухкава маса. Добавете яйцето, млякото, банановото пюре, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте старателно и изсипете получената смес във форма с диаметър около 20 см, чието дъно сте подмазали с растително олио и сте поръсили с брашно.
Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути.
През това време направете глазурата. Ако решите тя да бъде шоколадова, разтопете маслото и начупения на парчета шоколад на слаб огън. Разбъркайте до еднородност.
Готовия блат поставете върху решетка да изстива и когато това стане, покрийте с глазурата. Поръсете със смлени орехи.
Друг вариант за декорирането на сладкиша е да подредите парчета банан по цялата повърхност на блата и да полеете с карамел.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Карамелизирана захар - рецепта
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- E150(a) Карамел обикновен
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Бананов сладкиш с карамел