Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пълнен лешников кекс с течен шоколад

Пълнен лешников кекс с течен шоколад

Пълнен лешников кекс с течен шоколад - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама брашно
  • 1/3 чаена чаша масло
  • 5 яйца
  • 200 грама кафява захар
  • 150 грама натрошени лешници
  • 1/2 чаена чаша кисело мляко
  • 10 грама бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 супена лъжица какао, натурално
  • 400 грама течен шоколад
  • 50 грама цели лешници


Начин на приготвяне:


В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера, какаото и солта. В друг съд разбийте яйцата заедно със захарта, маслото и киселото мляко. Комбинирайте смесите и разбъркайте до еднородност на продуктите. Пригответе форма за кекс, намаслете я и разпределете тестото.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете кекса и го разрежете през средата. Издълбайте вътрешността на едната половина и я намажете с течен шоколад. Слепете двете части, глазирайте външната страна на сладкиша с шоколад.

С част от него напълнете кухненски пош и украсете с форми по избор, върху които сложете цели лешници. Поръсете страните на кекса със смлени лешници и охладете за кратко. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса.

кейк с лешници и течен шоколад

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.dulcesbocados.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоБотаника