Двойни ванилови целувки с лешници
Необходими продукти:
2 белтъка
120 грама пудра захар (или на кристали)
ванилия на вкус
лешници (или други ядки) на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в купа белтъците със захарта и ванилията. Сложете съда на водна баня и разбийте с миксер (на бързи обороти) до получаването на гъста и плътна консистенция (около 7-8 минути).
Напълнете найлонов плик с разбитите белтъци и отрежете едното ъгълче.
Застелете дъното на тава с хартия за печене и върху нея разпределете бялата смес, оформяйки малки целувки (12 броя).
Ще са ви необходими около 2/3 от сместа, останалото се използва за крем.
Изпечете (по-скоро изсушете) във фурната в продължение на 1-2 часа при температура от 100-120 градуса.
След това върху половината от целувките сложете по малко от останалия крем и слепете сладките две по две.
Счукайте лешниците (в случая са печени) или други ядки по ваш избор.
В тях оваляйте готовите двойни целувки, парченцата лешници ще се залепят за крема.
Украсете с цял лешник или пресни плодове (ягоди, малини, боровинки...) и може да се насладите на този невероятен десерт.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лешник - ползи и вреди
- Разграждане на белтъци
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Излекувайте простатата с черупки от лешници
- Протеин (белтък) в кръвта
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Ябълков сладкиш с грис
- Ванилия
- Премахнете синината и отока, като поставите белтък на удареното място
Коментари към Двойни ванилови целувки с лешници