Ягоди в хрупкава панировка от лешници

Необходими продукти:
ягоди
40 г пудра захар
2 белтъка
200 грама белени лешници
олио за пържене
За сиропа:
500 г ягоди
150 г захар
Начин на приготвяне:
Първо направете сиропа. За целта измийте и почистете ягодите, нарежете ги на малки парчета, посипете със захарта и сложете да се варят в продължение на 5 - 7 минути на бавен огън. След това минете сместа през цедка и сложете в хладилника за минимум 1 час. Пригответе си 3 дълбоки чинии. В едната изсипете 40 г пудра захар (може да се наложи да използвате още), в другата разбитите белтъци, а в третата - натрошените лешници.
Загрейте фритюрника до 170 - 180 градуса (не повече) и направете следното: измийте, почистете ягодите и докато са още влажни, първо оваляйте в пудрата захар, след това в белтъците и накрая в натрошените ядки. Пускайте по две ягоди във фритюрника буквално за по 20 секунди. Не е необходимо да се пържат плодовете, а само панировката да стегне, а това става бързо.
Получават се вкусни сочни ягоди, обвити в хрупкава коричка. Подредете ги в подходящ съд, в който преди това сте изсипали сиропа и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУПЕР БЕРИС прах 180 г ХЕЛТ ЕЙД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ЙОН КА CONTOURS ПОДХРАНВАЩ ЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ОЧИ И УСТНИ 15 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
ДЖОРДЖ ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лешник - ползи и вреди
- Кактус
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ягода, Градинска ягода
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Не прекалявайте с плодовете преди лягане
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Ягоди в хрупкава панировка от лешници