Ябълки под сняг

Необходими продукти:
За тестото
2 чаши брашно
4 жълтъка
1 пакетче масло
За едната плънка
5 ябълки (желателно е да са по-кисели)
2 с. л. канела
За другата плънка
4 белтъка
1 чаша захар
малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
За да направите тестото, смесете маслото с жълтъците и брашното. Трябва да се получи еднородна гъста смес. Разделете на 2 части, 1/3 сложете във фризера. Останалите 2/3 разточете и поставете във формата за печене като по края тестото да обхваща и част от стените на съда.
Първата плънка направете по следния начин: обелете и почистете ябълките, настържете ги на едро ренде. Към тях прибавете канелата и разбъркайте. Получената плънка разстелете върху тестото.
Втората плънка се прави като разбиете белтъците с миксер до получаване на пяна. Прибавете захарта и няколко капки лимонов сок. Разбийте до получаване на еднородна, гъста и устойчива пяна. Сместа сложете върху тази с ябълките.
Извадете от фризера тестото, което сложихте преди известно време и го настържете на едро ренде върху разбитите белтъци. Печете в продължение на 25-30 минути на 200 градуса.
След като се изпече, оставете да изстине. Получава се изключително вкусен и красив десерт.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 г
СИРИУС-Д КЛАСИК прах 100 г
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Млечен кокосов кекс
- Разграждане на белтъци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Протеин (белтък) в кръвта
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Премахнете синината и отока, като поставите белтък на удареното място
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
Коментари към Ябълки под сняг