Ябълки под сняг
Необходими продукти:
За тестото
2 чаши брашно
4 жълтъка
1 пакетче масло
За едната плънка
5 ябълки (желателно е да са по-кисели)
2 с. л. канела
За другата плънка
4 белтъка
1 чаша захар
малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
За да направите тестото, смесете маслото с жълтъците и брашното. Трябва да се получи еднородна гъста смес. Разделете на 2 части, 1/3 сложете във фризера. Останалите 2/3 разточете и поставете във формата за печене като по края тестото да обхваща и част от стените на съда.
Първата плънка направете по следния начин: обелете и почистете ябълките, настържете ги на едро ренде. Към тях прибавете канелата и разбъркайте. Получената плънка разстелете върху тестото.
Втората плънка се прави като разбиете белтъците с миксер до получаване на пяна. Прибавете захарта и няколко капки лимонов сок. Разбийте до получаване на еднородна, гъста и устойчива пяна. Сместа сложете върху тази с ябълките.
Извадете от фризера тестото, което сложихте преди известно време и го настържете на едро ренде върху разбитите белтъци. Печете в продължение на 25-30 минути на 200 градуса.
След като се изпече, оставете да изстине. Получава се изключително вкусен и красив десерт.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Разграждане на белтъци
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Протеин (белтък) в кръвта
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
Коментари към Ябълки под сняг