Маслена кора за пайове и тарталети
Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 10 грама морска сол
- 15 грама захар
- 2 големи жълтъка
- 2-3 супени лъжици прясно мляко
- 375 грама безсолно масло, омекотено
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното върху чиста равна повърхност и направете кладенче в средата.
- Добавете солта, захарта, жълтъците и прясното мляко в кладенчето и ги разбъркайте с вилица, докато се смесят.
- Постепенно добавете и маслото в течните съставки и започнете да прибавяте от брашното с помощта на ръцете си.
- Замесете меко тесто, като добавите 1 супена лъжица прясно мляко, ако е необходимо.
- Тестото трябва да е меко, а не прекалено твърдо, така че не прекалявайте с месенето.
- Разделете го на две равни части, покрийте с найлоново фолио и съхранявайте в хладилник, докато се охлади напълно. Това е необходимо, тъй като тестото е с високо съдържание на масло и ще ви е трудно да го разточите, когато е меко.
- Разточете тестото между два листа хартия за печене, прехвърлете го във форма и следвайте любимата си рецепта за пай или тарталета.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадови тарталетки с карамел
- Пясъчни тарталетки с крем маскарпоне
- Питки-тарталети с пушено сирене, чесън и магданоз
- Тарталети с извара, домати и маслини
- Тарталетки и бисквитки от маслено ябълково тесто с канела
- Плодови тарталети с бутер тесто и сладолед
- Тарталети с домати и моцарела
- Тарталети с меден крем и банани
- Солени тарталети с шунка и сушени домати
- Шоколадови тарталети с орехов пълнеж и карамел
Коментари към Маслена кора за пайове и тарталети