Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тарталети с извара, домати и маслини

Тарталети с извара, домати и маслини

Тарталети с извара, домати и маслини - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 100 грама брашно
  • 40 грама масло
  • 1-2 супени лъжици вода
  • 1 яйце
  • по щипка сода, захар и сол

За плънката:

  • извара
  • 1 яйце

За декорация:

  • 8 чери домата
  • зелени маслини на вкус

 

Начин на приготвяне:

Изсипете солта, содата и захарта при брашното (смесете ги върху кухненския плот, не в съд). Направете вдлъбнатина в центъра, в нея чукнете яйцето и налейте олиото. Замесете тесто, ако е необходимо, налейте няколко супени лъжици студена вода.

Увийте го в стреч фолио и приберете за половин час в хладилника.

Докато се охлажда, направете пълнежа за тарталетките. Смесете изварата и яйцето, подправете и разбийте с миксер.

Извадете тестото от хладилника, разделете го на няколко части (според броя и размера на формичките, които ще използвате). С всяка покрийте вътрешността на съдовете (стените и дъното). С вилица направете дупки по основата от тесто и напълнете с изварата.

По повърхността подредете разрязани на половина чери домати и изпечете тарталетките във фурната при температура от 180 градуса за около 25 минути.

Поднесете с декорация от кръгчета маслини, а може да добавите още каперси, копър и/или извара.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиДиети