Тарталети с извара, домати и маслини
Необходими продукти
За тестото:
- 100 грама брашно
- 40 грама масло
- 1-2 супени лъжици вода
- 1 яйце
- по щипка сода, захар и сол
За плънката:
- извара
- 1 яйце
За декорация:
- 8 чери домата
- зелени маслини на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете солта, содата и захарта при брашното (смесете ги върху кухненския плот, не в съд). Направете вдлъбнатина в центъра, в нея чукнете яйцето и налейте олиото. Замесете тесто, ако е необходимо, налейте няколко супени лъжици студена вода.
Увийте го в стреч фолио и приберете за половин час в хладилника.
Докато се охлажда, направете пълнежа за тарталетките. Смесете изварата и яйцето, подправете и разбийте с миксер.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на няколко части (според броя и размера на формичките, които ще използвате). С всяка покрийте вътрешността на съдовете (стените и дъното). С вилица направете дупки по основата от тесто и напълнете с изварата.
По повърхността подредете разрязани на половина чери домати и изпечете тарталетките във фурната при температура от 180 градуса за около 25 минути.
Поднесете с декорация от кръгчета маслини, а може да добавите още каперси, копър и/или извара.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадови тарталетки с карамел
- Пясъчни тарталетки с крем маскарпоне
- Питки-тарталети с пушено сирене, чесън и магданоз
- Тарталетки и бисквитки от маслено ябълково тесто с канела
- Плодови тарталети с бутер тесто и сладолед
- Маслена кора за пайове и тарталети
- Тарталети с домати и моцарела
- Тарталети с меден крем и банани
- Солени тарталети с шунка и сушени домати
- Шоколадови тарталети с орехов пълнеж и карамел
Коментари към Тарталети с извара, домати и маслини