Щрудел от точени кори с круши и канела

Необходими продукти:
4 пресни круши, обелени, почистени от семената и нарязани на парчета
1 чаена лъжица канела
шепа тъмни стафиди
1-2 супени лъжици захар
15 листа точени кори
1-2 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с пергамент.
В дълбок съд смесете почистените, обелете и нарязана на парченца круши със стафидите. Поръсете с канела, захар и разбъркайте.
Сложете 2-3 листа тесто в тавата, намажете ги с разтопеното масло и разпределете част от плодовата плънка. Следват още 2-3 кори, отново от сладката смес и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с 2 листа тесто, които намажете с масло.
Друг вариант за приготвяне на десерта е да навивате на руло листата или подреждайки в тавата, да ГИ застъпване или разположете напречно.
Изпечете във фурната за около 30-40 минути при температура от 190 градуса. След 15-20 минута проверявайте, защото може щруделът да започне да прегаря. Ако това се случи, покрийте съда с фолио и допечете сладкиша така.
Може да поръсите с пудра захар, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г
ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20
ПРОМОФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА VILLE DE L'AMOUR ЗА ЖЕНИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Круша кактус
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Круша
- Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи
- Домашен чипс от круши
- Състав и полезни свойства на крушата
- Сок от круши с целина и канела
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
Коментари към Щрудел от точени кори с круши и канела