Щрудел от точени кори с круши и канела
Необходими продукти:
4 пресни круши, обелени, почистени от семената и нарязани на парчета
1 чаена лъжица канела
шепа тъмни стафиди
1-2 супени лъжици захар
15 листа точени кори
1-2 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с пергамент.
В дълбок съд смесете почистените, обелете и нарязана на парченца круши със стафидите. Поръсете с канела, захар и разбъркайте.
Сложете 2-3 листа тесто в тавата, намажете ги с разтопеното масло и разпределете част от плодовата плънка. Следват още 2-3 кори, отново от сладката смес и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с 2 листа тесто, които намажете с масло.
Друг вариант за приготвяне на десерта е да навивате на руло листата или подреждайки в тавата, да ГИ застъпване или разположете напречно.
Изпечете във фурната за около 30-40 минути при температура от 190 градуса. След 15-20 минута проверявайте, защото може щруделът да започне да прегаря. Ако това се случи, покрийте съда с фолио и допечете сладкиша така.
Може да поръсите с пудра захар, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ БУТИК СПРЕЙ - МИСТ ЗА ТЯЛО И КОСА НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 250 мл
АТИТЮД АРОМАТИЗАТОР ЗА ДЕТСКА СТАЯ КРУША 227 г
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
КЛОРАН ДЖУНИЪР ДУШ ГЕЛ ЗА КОСА И ТЯЛО С АРОМАТ НА КРУША 200 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С КРУША И ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 100 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Състав и полезни свойства на крушата
- Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
- 7-дневна диета с круши
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Сладко от круши (цели)
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Круша кактус
Коментари към Щрудел от точени кори с круши и канела