Тиквен щрудел с орехи и канела

Необходими продукти:
- 750 грама тиква (1 средно голяма мускатова или сладка тиква)
- 2/3 чаена чаша захар
- 4 супени лъжици краве масло + 1/2 чаена чаша за намазване на корите (зехтин или друга мазнина)
- 1 чаена лъжичка канела
- 1 и 1/2 чаени чаши орехи (препечени или сурови)
- 12-14 листа точени кори
- 6 супени лъжици захар за поръсване
- пудра захар и канела на прах, за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете тиквата. В голям тиган разтопете 4 супени лъжици краве масло и гответе до омекване за 5-6 минути настърганата тиква, заедно с 2/3 чаша захар и канела.
Загрейте фурната до 180 градуса. Натрошете орехите и ги запечете, ако желаете.
Намажете най-горния лист кори с разтопено краве масло (зехтин или друга мазнина).
Разпределете около 1/2 чаша пълнеж от тиква и 3-4 супени лъжици орехи. По желание поръсете със захар и канела. Вземете двата горни листа и ги завийте на руло.
Прехвърлете в предварително намазнена кръгла тавичка за печене. Повторете с останалите кори и пълнеж по същия начин.
Намажете подредените кори с разтопено масло и поръсете със захар. Запечете за 40-45 минути или до златисто в загрятата фурна. Поръсете със захар и канела, нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Бутерки с крема сирене и малини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Сок от тиква
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
Коментари към Тиквен щрудел с орехи и канела