Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам

Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам

Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • тънка кора лаваш (135 грама)
  • 530 грама
  • 200 грама лук
  • 100 грама моцарела
  • 30 грама обезмаслен кефир или кисело мляко
  • щипка ленено семе
  • 2-3 щипки сусам
  • по щипка черен пипер и сол


Начин на приготвяне:

Разстелете кората лаваш върху кухненския плот и върху нея разпределете едро настърганата сурова тиква, нарязания лук, подправете, сложете моцарелата и навийте руло.

Поставете го в тава върху лист пергаментова хартия, намажете повърхността на рулото с кефир или кисело мляко. Поръсете с двата вида семена и изпечете щрудела до зачервяване при средна температура на фурната (т.е 180 градуса).

Може да направите сладък вариант, като не използвате лук, а повърхността намажете с разтопено краве масло и поръсете със захар и канела.

И в двата случая ще се насладите на вкусен тиквен щрудел.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: health-diet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника