Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам

Необходими продукти:
- тънка кора лаваш (135 грама)
- 530 грама
- 200 грама лук
- 100 грама моцарела
- 30 грама обезмаслен кефир или кисело мляко
- щипка ленено семе
- 2-3 щипки сусам
- по щипка черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Разстелете кората лаваш върху кухненския плот и върху нея разпределете едро настърганата сурова тиква, нарязания лук, подправете, сложете моцарелата и навийте руло.
Поставете го в тава върху лист пергаментова хартия, намажете повърхността на рулото с кефир или кисело мляко. Поръсете с двата вида семена и изпечете щрудела до зачервяване при средна температура на фурната (т.е 180 градуса).
Може да направите сладък вариант, като не използвате лук, а повърхността намажете с разтопено краве масло и поръсете със захар и канела.
И в двата случая ще се насладите на вкусен тиквен щрудел.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: health-diet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
ПРОМОНЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква, Кюрбисия
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Облекчете безсънието с тиква
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Подсилете имунитета си с тиква и зелен боб
- Открийте 5 ползи от консумацията на тиква
- Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи
- Пикантен тиквен сос с домати и риган (за месо)
Коментари към Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам