Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам

Необходими продукти:
- тънка кора лаваш (135 грама)
- 530 грама
- 200 грама лук
- 100 грама моцарела
- 30 грама обезмаслен кефир или кисело мляко
- щипка ленено семе
- 2-3 щипки сусам
- по щипка черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Разстелете кората лаваш върху кухненския плот и върху нея разпределете едро настърганата сурова тиква, нарязания лук, подправете, сложете моцарелата и навийте руло.
Поставете го в тава върху лист пергаментова хартия, намажете повърхността на рулото с кефир или кисело мляко. Поръсете с двата вида семена и изпечете щрудела до зачервяване при средна температура на фурната (т.е 180 градуса).
Може да направите сладък вариант, като не използвате лук, а повърхността намажете с разтопено краве масло и поръсете със захар и канела.
И в двата случая ще се насладите на вкусен тиквен щрудел.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: health-diet.ru
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети- 10 здравни ползи от консумацията на сок от тиква
- Направете си ексфолираща маска от тиква, ябълка, мляко и мед
- Тиквата подмладява и действа като афродизиак
- Добавянето на нерафинирано тиквено масло в хлебни изделия ги прави по-антиоксидантни
- Защо да хапваме редовно тиквени семки?
- 18 души, които биха могли да спечелят златен медал за карвинг върху тикви
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА