Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи

Необходими продукти:
1 плоска арменска питка (лаваш)
2 средни ябълки
2 супени лъжици конфитюр (кайсиев или друг)
2,5 супени лъжици захар
1 яйце
70 грама масло
1/2 чаена чаша орехи
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семките и нарежете на произволни парчета. Към тях добавете 2 лъжици захар и поставете на котлона, докато си пуснат сока и придобият златист цвят.
Сложете конфитюра, разбъркайте и задушете още за около 5 минути.
Разбийте яйцето с останалата захар (1/2 супена лъжица).
Настържете маслото. Орехите счукайте или нарежете.
Разстелете питката върху плота, намажете с яйчната смес, сложете половината от настърганото масло, плънката и поръсете с орехите.
Навийте на руло, без да притискате или сплесквате. Намажете повърхността с останалото масло. Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 10 - 15 минути.
Когато готовият щрудел изстине, поръсете го с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Домашен конфитюр от праскови
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
Коментари към Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи