Ябълков щрудел от тесто с извара
Необходими продукти:
3 ябълки
1 чаена чаша брашно
100 грама захар
100 грама извара
100 грама масло
1 яйце
1/2 чаена лъжица бакпулвер
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в купа изварата със захарта, размекнатото масло и яйцето, разбъркайте старателно.
Постепенно прибавете пресятото брашно с бакпулвера и замесете еластично тесто, което оформете като топка и приберете в хладилника.
През това време почистете ябълките от сърцевината със семената, обелете по желание и ги нарежете на тънки парчета.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на две части, които разточете (дебелината на пластовете да бъде средна). Подредете ябълките върху двете основи, поръсете със захар и канела и оформете рула, чиито краища прищипете.
Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Ябълков щрудел от тесто с извара