Ябълков щрудел от тесто с извара
Необходими продукти:
3 ябълки
1 чаена чаша брашно
100 грама захар
100 грама извара
100 грама масло
1 яйце
1/2 чаена лъжица бакпулвер
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в купа изварата със захарта, размекнатото масло и яйцето, разбъркайте старателно.
Постепенно прибавете пресятото брашно с бакпулвера и замесете еластично тесто, което оформете като топка и приберете в хладилника.
През това време почистете ябълките от сърцевината със семената, обелете по желание и ги нарежете на тънки парчета.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на две части, които разточете (дебелината на пластовете да бъде средна). Подредете ябълките върху двете основи, поръсете със захар и канела и оформете рула, чиито краища прищипете.
Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ АНТИ - СТРЕС 20 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ИЗМИВАЩ ГЕЛ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 150 мл
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН СМУТЪР 10 г
ГАНЧЕВ СОК ЯБЪЛКИ И ГРОЗДЕ 750 мл
ФИБРАКС таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ползи от консумацията на извара
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Ябълка
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Ябълков щрудел от тесто с извара