Ябълков щрудел със стафиди и бадеми

Необходими продукти:
700 грама ябълки
500 грама бутер тесто
2 с. л. кафява захар
20 грама масло
бренди
сухари
1 ч. л. канела
100 грама стафиди
100 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, разрежете ги на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете на тънки парчета. Разтопете маслото в тиган, сложете ябълките, захарта, малко бренди и задушете на средна температура, докато течността се изпари. Попарете стафидите, смелете бадемите и ги смесете с ябълките, прибавете и канелата. Разточете леко тестото в една посока, поставете в правоъгълна форма. Поръсете го със смлени сухари като не покривате краищата (около 1 см). След това разпределете получената плънка и внимателно навийте на руло, притиснете края.
Сложете щрудела в съд, застлан с хартия за печене, намазана с разтопено масло и поставете в предварително загрята до 200-210 градуса фурна. Печете до готовност.
Намажете готовия щрудел с разтопено масло и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС ИНТЕНЗИВЕН ОКОЛООЧЕН СЕРУМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 15 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
- Десерт от извара и грис със стафиди
Коментари към Ябълков щрудел със стафиди и бадеми