Ябълков щрудел със стафиди и бадеми

Необходими продукти:
700 грама ябълки
500 грама бутер тесто
2 с. л. кафява захар
20 грама масло
бренди
сухари
1 ч. л. канела
100 грама стафиди
100 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, разрежете ги на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете на тънки парчета. Разтопете маслото в тиган, сложете ябълките, захарта, малко бренди и задушете на средна температура, докато течността се изпари. Попарете стафидите, смелете бадемите и ги смесете с ябълките, прибавете и канелата. Разточете леко тестото в една посока, поставете в правоъгълна форма. Поръсете го със смлени сухари като не покривате краищата (около 1 см). След това разпределете получената плънка и внимателно навийте на руло, притиснете края.
Сложете щрудела в съд, застлан с хартия за печене, намазана с разтопено масло и поставете в предварително загрята до 200-210 градуса фурна. Печете до готовност.
Намажете готовия щрудел с разтопено масло и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС ИНТЕНЗИВЕН ОКОЛООЧЕН СЕРУМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 15 мл
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С КАНЕЛА И КУРКУМА ОРГАНИК 500 мл
НовАЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Ягодово смути с бадеми, банан и мента
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Хлебен пудинг
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
Коментари към Ябълков щрудел със стафиди и бадеми