Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи

Необходими продукти:
1 лист лаваш
2 ябълки
2 супени лъжици кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
1 яйце
50 грама масло
100 грама орехови ядки
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и ги нарежете на малки парчета, които запържете заедно с 2 супени лъжици от захарта, докато си пуснат сока и придобият златист цвят. Тогава прибавете кайсиевото сладко, разбъркайте добре и оставете плънката да се задушава в продължение на 5 минути.
Разбийте яйцето с останалата захар, маслото настържете, а орехите нарежете.
Намажете листа лаваш с яйцето, след това разпределете половината от маслото и всичката плънка. Поръсете с орехи и навийте руло, което намажете с останалото масло.
Изпечете щрудела във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 10-15 минути.
Когато готовият десерт се охлади, нарежете го, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: baby.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА ОРГАНИК НЕФИЛТРИРАН 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
МАКСИСТИМ XL саше * 5 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
- Смути от коприва със зелена ябълка и ананас
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
Коментари към Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи