Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
Необходими продукти:
1 лист лаваш
2 ябълки
2 супени лъжици кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
1 яйце
50 грама масло
100 грама орехови ядки
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и ги нарежете на малки парчета, които запържете заедно с 2 супени лъжици от захарта, докато си пуснат сока и придобият златист цвят. Тогава прибавете кайсиевото сладко, разбъркайте добре и оставете плънката да се задушава в продължение на 5 минути.
Разбийте яйцето с останалата захар, маслото настържете, а орехите нарежете.
Намажете листа лаваш с яйцето, след това разпределете половината от маслото и всичката плънка. Поръсете с орехи и навийте руло, което намажете с останалото масло.
Изпечете щрудела във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 10-15 минути.
Когато готовият десерт се охлади, нарежете го, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: baby.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули * 60
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ 750 мл
ГАНЧЕВ СОК ЯБЪЛКИ И ГРОЗДЕ 750 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ КОМПЛЕКТ HOMME ТОАЛЕТНА ВОДА 100 мл + ДУШ-ГЕЛ 3 В 1 50 мл
АРСЕЛМЕД КОМПЛЕКТ ЗА ОПТИМИЗИРАНЕ НА КОЖАТА С ДЕРМАЛЕН КОЛАГЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш Дина е носталгия по детството и желание за експеримент, потвърдено успешен
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи