Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал

Необходими продукти:
- 12 яйца
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 500 грама бекон
- 150 грама бейби спанак
- 3 скилидки наситнен чесън
- 1 чаена чаша ситно настърган кашкавал
- 1 чаена чаша ситно нарязани домати (пресни или консервирани), почистени от семената и обелени
- 1/4 чаена лъжица сол
- 350 грама размразено бутер тесто
Начин на приготвяне:
В голяма купа чукнете 11 яйца и смесете до еднородност с майонезата. Оставете комбинацията за момента.
Изпържете бекона в тиган, докато стане хрупкав, след което го извадете върху хартия, за да попие тя ненужната мазнина.
В същия съд сложете спанака и чесъна, пържете ги на среден огън 1-2 минути (разбърквайте), след това добавете яйцата с майонезата и приготвяйте сместа, докато яйцата стегнат, но не трябва да бъдат готови.
Свалете съда от котлона и към съдържанието прибавете кашкавала, доматите и бекона, прехвърлете комбинацията в купа и оставете за около половин час, за да се охлади.
Включете фурната на 200 градуса, застелете дъното на тава с лист пергамент.
Разточете тестото върху набрашнен плот, трябва да направите два правоъгълника с размери 25х30 сантиметра.
Върху единия разпределете 1/2 от плънката, като по краищата на тестото трябва да оставите по три сантиметра непокрити. Навийте руло и го сложете в тавата. Направете същото с останалите бутер правоъгълник и пълнеж.
В малка купа разбийте последното яйце и с него намажете щруделите. Изпечете ги във вече горещата фурна. Когато се образува хрупкава златиста коричка (за това са необходими около 30 минути), извадете и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Зеленчуков щрудел
- Щрудел със сьомга и кисело зеле
- Щрудел от точени кори с круши и канела
- Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши
- Щрудел с плънка от извара и стафиди
- Ябълков щрудел с ванилов сладолед
- Щрудел с тиква и извара (от готово тесто)
- Щрудел с плънка от вишни и черен шоколад
Коментари към Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал