Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал

Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал

от 27 юни 2018г., обновено на 29 юни 2018г.
Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 12 яйца
  • 1/2 чаена чаша майонеза
  • 500 грама бекон
  • 150 грама бейби спанак
  • 3 скилидки наситнен чесън
  • 1 чаена чаша ситно настърган кашкавал
  • 1 чаена чаша ситно нарязани домати (пресни или консервирани), почистени от семената и обелени
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 350 грама размразено бутер тесто

 

Начин на приготвяне:

В голяма купа чукнете 11 яйца и смесете до еднородност с майонезата. Оставете комбинацията за момента.

Изпържете бекона в тиган, докато стане хрупкав, след което го извадете върху хартия, за да попие тя ненужната мазнина.

В същия съд сложете спанака и чесъна, пържете ги на среден огън 1-2 минути (разбърквайте), след това добавете яйцата с майонезата и приготвяйте сместа, докато яйцата стегнат, но не трябва да бъдат готови.

Свалете съда от котлона и към съдържанието прибавете кашкавала, доматите и бекона, прехвърлете комбинацията в купа и оставете за около половин час, за да се охлади.

Включете фурната на 200 градуса, застелете дъното на тава с лист пергамент.

Разточете тестото върху набрашнен плот, трябва да направите два правоъгълника с размери 25х30 сантиметра.

Върху единия разпределете 1/2 от плънката, като по краищата на тестото трябва да оставите по три сантиметра непокрити. Навийте руло и го сложете в тавата. Направете същото с останалите бутер правоъгълник и пълнеж.

В малка купа разбийте последното яйце и с него намажете щруделите. Изпечете ги във вече горещата фурна. Когато се образува хрупкава златиста коричка (за това са необходими около 30 минути), извадете и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:
  • Ябълков щрудел със стафиди и бадеми Ябълков щрудел със стафиди и бадеми
  • Тиквен щрудел с орехи и канела Тиквен щрудел с орехи и канела
  • Щрудел с плънка от вишни и черен шоколад Щрудел с плънка от вишни и черен шоколад
  • Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи
5.0/5 1 оценка

Коментари към Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал
    www.framar.bg 
    на 12 December 2025 в 12:01
    Коментирайте "Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Щрудел от точени кори с круши и канела
  • Шоколадов щрудел с ябълки, корнфлейкс и орехи
  • Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
  • Тиквен щрудел с орехи и канела
  • Ябълков щрудел със стафиди и бадеми
  • Щрудел със сьомга и кисело зеле
  • Щрудел с плънка от вишни и черен шоколад
  • Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи
  • Ябълков щрудел от тесто с извара
  • Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Мъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапаМъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапа

Мъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапа

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Лечение при нисък феритинЛечение при нисък феритин

Лечение при нисък феритин

от 11 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 1 дни, 23 часа и 1 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 42 дни, 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕЛ КОМПРА ПАНГАМ (ВИТАМИН B15) капсули * 120

ЕЛ КОМПРА КУДЗУ капсули * 180

ДЖОЙ ДЕЙ ТЕЧЕН ПРОБИОТИК 500 мл

ЕЛ КОМПРА СЕННИКОВИДЕН ПОЛИПОРУС капсули * 60

ЕЛ КОМПРА ЗЕЛЕНОУСТА МИДА+ГЛЮКОЗАМИН СУЛФ.капс.*60 0321773

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИВЕЙС таблетки 5 мг * 30 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 11:59:41

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 11:43:53

ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 11:19:42

ВИВЕЙС таблетки 5 мг * 30 ТЕВА

Коментар на: Десислава Младенова от 12 дек 2025г. в 06:36:00

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: Нина Дошкова от 11 дек 2025г. в 23:06:32
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival