Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал

Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал

Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 12 яйца
  • 1/2 чаена чаша майонеза
  • 500 грама бекон
  • 150 грама бейби спанак
  • 3 скилидки наситнен чесън
  • 1 чаена чаша ситно настърган кашкавал
  • 1 чаена чаша ситно нарязани домати (пресни или консервирани), почистени от семената и обелени
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 350 грама размразено бутер тесто

 

Начин на приготвяне:

В голяма купа чукнете 11 яйца и смесете до еднородност с майонезата. Оставете комбинацията за момента.

Изпържете бекона в тиган, докато стане хрупкав, след което го извадете върху хартия, за да попие тя ненужната мазнина.

В същия съд сложете спанака и чесъна, пържете ги на среден огън 1-2 минути (разбърквайте), след това добавете яйцата с майонезата и приготвяйте сместа, докато яйцата стегнат, но не трябва да бъдат готови.

Свалете съда от котлона и към съдържанието прибавете кашкавала, доматите и бекона, прехвърлете комбинацията в купа и оставете за около половин час, за да се охлади.

Включете фурната на 200 градуса, застелете дъното на тава с лист пергамент.

Разточете тестото върху набрашнен плот, трябва да направите два правоъгълника с размери 25х30 сантиметра.

Върху единия разпределете 1/2 от плънката, като по краищата на тестото трябва да оставите по три сантиметра непокрити. Навийте руло и го сложете в тавата. Направете същото с останалите бутер правоъгълник и пълнеж.

В малка купа разбийте последното яйце и с него намажете щруделите. Изпечете ги във вече горещата фурна. Когато се образува хрупкава златиста коричка (за това са необходими около 30 минути), извадете и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовини