Щрудел с тиква и извара (от готово тесто)
Необходими продукти:
400 грама готово тесто
За плънката:
400 грама тиква
400 грама извара
80 грама захар
2 големи яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
100 милилитра течна сметана с масленост 30%
1 чаена лъжица сол
100 грама масло (за намазване на тестото)
1 супена лъжица кафява захар
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата, предварително обелена от кората и почистена от семената. Поръсете я със сол и оставете да престои 30 минути.
През това време с помощта на блендер разбийте изварата заедно с 80 грама захар и ваниловия екстракт. Сметаната разбийте с яйцата.
Отцедете течността от тиквата и смесете с изварата и яйцата. Трябва да се получи еднородна комбинация.
Разделете тестото на 10 - 14 части и разточете тънко всяка от тях. Намажете ги с разтопено масло и разпределете равномерно от плънката. Оформете две рула от по 5-10 листа тесто и поставете в тава с намазнено дъно (или покрито с пергамент). Намажете повърхността им с останалото разтопено масло и поръсете с малко кафява захар.
Изпечете щрудела в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40-50 минути.
Преди да поднесете може да поръсите с пудра захар, да полеете с мед или кленов сироп.
Ако желаете, към плънката добавете 50 грама стафиди, които преди това сте накиснали в 2 супени лъжици коняк за 30 минути.
Добър апетит!
Снимки: lily-rocha.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОБРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
ГРИЙН ФАРМАСИ САПУН С МОРКОВИ И ТИКВЕНО МАСЛО 100 гр.
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
Коментари към Щрудел с тиква и извара (от готово тесто)