Запеканка от тиква с яйца и извара

Необходими продукти:
- 500 грама почистена тиква
- 400 грама извара
- 3 яйца
- 9 супени лъжици извара
- 3 супени лъжици брашно
- 1,5 супени лъжици грис
- ванилия
- краве масло
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквата за половин час (докато омекне), нека се охлади и я пюрирайте. Тогава прибавете едно от яйцата, гриса, три супени лъжици от захарта и ванилията. Разбъркайте продуктите.
Изварата комбинирайте другите яйца, останалата захар, изсипете брашното и смесете до еднородност. Оставете за 10 минути.
Подмажете с краве масло съда, в който ще печете ястието. Разпределете половината от изварата, покрийте с половината от тиквената комбинация и повторете слоевете.
Поставете тавата в сгорещената фурна за 40 минути. Когато десертът бъде готов, поръсете го с пудра захар и му се насладете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: poezhka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Диета с тиква за 12 дни
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Запеканка от тиква с яйца и извара