Запеканка от тиква с яйца и извара

Необходими продукти:
- 500 грама почистена тиква
- 400 грама извара
- 3 яйца
- 9 супени лъжици извара
- 3 супени лъжици брашно
- 1,5 супени лъжици грис
- ванилия
- краве масло
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквата за половин час (докато омекне), нека се охлади и я пюрирайте. Тогава прибавете едно от яйцата, гриса, три супени лъжици от захарта и ванилията. Разбъркайте продуктите.
Изварата комбинирайте другите яйца, останалата захар, изсипете брашното и смесете до еднородност. Оставете за 10 минути.
Подмажете с краве масло съда, в който ще печете ястието. Разпределете половината от изварата, покрийте с половината от тиквената комбинация и повторете слоевете.
Поставете тавата в сгорещената фурна за 40 минути. Когато десертът бъде готов, поръсете го с пудра захар и му се насладете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: poezhka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
ПРОМОНЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Сладолед от извара и праскови с банани и мед
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Запеканка от тиква с яйца и извара