Запеканка от тиква с яйца и извара

Необходими продукти:
- 500 грама почистена тиква
- 400 грама извара
- 3 яйца
- 9 супени лъжици извара
- 3 супени лъжици брашно
- 1,5 супени лъжици грис
- ванилия
- краве масло
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквата за половин час (докато омекне), нека се охлади и я пюрирайте. Тогава прибавете едно от яйцата, гриса, три супени лъжици от захарта и ванилията. Разбъркайте продуктите.
Изварата комбинирайте другите яйца, останалата захар, изсипете брашното и смесете до еднородност. Оставете за 10 минути.
Подмажете с краве масло съда, в който ще печете ястието. Разпределете половината от изварата, покрийте с половината от тиквената комбинация и повторете слоевете.
Поставете тавата в сгорещената фурна за 40 минути. Когато десертът бъде готов, поръсете го с пудра захар и му се насладете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: poezhka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Защо са полезни млякото и млечните продукти?
- Зеленчукова запеканка с извара
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
Коментари към Запеканка от тиква с яйца и извара