Сиропиран десерт от кисело мляко и яйца
Необходими продукти:
4 яйца
1/2 чаена чаша захар
3 супени лъжици брашно
2 чаени чаши кисело мляко
сока и кората на 1 лимон
За сиропа:
2/3 чаена чаша вода
1 1/4 чаени чаши захар
1 супена лъжица лимонов сок
кората на 1 лимон или 1 портокал
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захарта до получаването на бял крем. Към него прибавете брашното, след това киселото мляко, настърганата лимонова кора и сока от цитруса. Разбийте всичко.
Белтъците разбийте отделно и тогава добавете към сместа с киселото мляко.
Изсипете полученото "тесто" в подмазана с олио подходяща форма с диаметър около 22-23 сантиметра и изпечете в предварително загрята до 175 градуса фурна в продължение на около 50-60 минути.
Десертът наподобява суфле, обърнете го върху плосък съд.
Сложете водата за сиропа да заври. Когато това стане, изсипете в нея захарта, прибавете лимоновите кора и сок и нека течността се вари 3 минути. Нека се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника, където да се изстуди.
Сиропирайте десерта и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Вити бутер банички с шоколад
- Вити бутерки с крема сирене и шоколад
- Тарт Татен с дюли
- Сладки банички с хрупкави кори и халва
- Хрупкави мандаринови бутерки в карамелен сироп
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Бутерки с царевица и моцарела
Коментари към Сиропиран десерт от кисело мляко и яйца