Вити бутер банички с шоколад

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- течен шоколад за намазване
- ядки за поръсване по избор
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете, разстелете тестото и го разрежете през средата.
Намажете с течен шоколад дясната половина, поръсете с ядки по избор и покрийте с втората.
С помощта на нож разрежете лентички и всяка завъртете така, че да получите спирала.
Готовите усукани лентички завийте на рулца, сложете в тава, застлана с лист пергамент и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете баничките за 30 минути, охладете и подредете в чиния. По желание поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Бутерки с козе сирене, песто и домати
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Коментари към Вити бутер банички с шоколад