Вити бутер банички с шоколад

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- течен шоколад за намазване
- ядки за поръсване по избор
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете, разстелете тестото и го разрежете през средата.
Намажете с течен шоколад дясната половина, поръсете с ядки по избор и покрийте с втората.
С помощта на нож разрежете лентички и всяка завъртете така, че да получите спирала.
Готовите усукани лентички завийте на рулца, сложете в тава, застлана с лист пергамент и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете баничките за 30 минути, охладете и подредете в чиния. По желание поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Бутер руло с пушен колбас, кашкавал и горчица
- Чеснови бутерки с кашкавал
- Спаначени бутер рулца с рикота
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
Коментари към Вити бутер банички с шоколад