Вити бутер банички с шоколад
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- течен шоколад за намазване
- ядки за поръсване по избор
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете, разстелете тестото и го разрежете през средата.

Намажете с течен шоколад дясната половина, поръсете с ядки по избор и покрийте с втората.

С помощта на нож разрежете лентички и всяка завъртете така, че да получите спирала.

Готовите усукани лентички завийте на рулца, сложете в тава, застлана с лист пергамент и загрейте фурната на 200 градуса.

Запечете баничките за 30 минути, охладете и подредете в чиния. По желание поръсете с пудра захар и поднесете.

Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Сладка бутер баница с извара и ванилия
- Бутерки с фурми, портокалово сладко и фъстъци
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Бутер руло с пушен колбас, кашкавал и горчица
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз
- Бутер панделки с мед и пудра захар
Коментари към Вити бутер банички с шоколад