Вити бутер банички с шоколад

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- течен шоколад за намазване
- ядки за поръсване по избор
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете, разстелете тестото и го разрежете през средата.
Намажете с течен шоколад дясната половина, поръсете с ядки по избор и покрийте с втората.
С помощта на нож разрежете лентички и всяка завъртете така, че да получите спирала.
Готовите усукани лентички завийте на рулца, сложете в тава, застлана с лист пергамент и загрейте фурната на 200 градуса.
Запечете баничките за 30 минути, охладете и подредете в чиния. По желание поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Канелени пръчици от бутер тесто
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Вити бутер банички с шоколад