Бутер рула с мед и орехи

Необходими продукти:
1 килограм бутер тесто
300-350 грама орехи (може да използвате други ядки по избор)
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици (с връх) мед
1 жълтък за намазване
канела по желание
масло
Начин на приготвяне:
Изпечете леко орехите, нарежете ги на малки парчета и смесете със захарта и меда. Добавете и канела на вкус, ако желаете. Разбъркайте всичко старателно.
Разделете тестото на 2 части, които разточете до дебелина на пластовете от 4 милиметра.
Намажете ги с разтопено масло и разпредете сладката плънка по повърхността им. Навийте рула и ги намажете с жълтъка.
Изпечете ги във фурната при температура от 240 градуса за около 20 минути (до златисто).
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Пица от бутер тесто с маслини, шунка и гъби
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Бутер рулца с рикота и прошуто
Коментари към Бутер рула с мед и орехи