Бутер рула с мед и орехи
Необходими продукти:
1 килограм бутер тесто
300-350 грама орехи (може да използвате други ядки по избор)
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици (с връх) мед
1 жълтък за намазване
канела по желание
масло
Начин на приготвяне:
Изпечете леко орехите, нарежете ги на малки парчета и смесете със захарта и меда. Добавете и канела на вкус, ако желаете. Разбъркайте всичко старателно.
Разделете тестото на 2 части, които разточете до дебелина на пластовете от 4 милиметра.
Намажете ги с разтопено масло и разпредете сладката плънка по повърхността им. Навийте рула и ги намажете с жълтъка.
Изпечете ги във фурната при температура от 240 градуса за около 20 минути (до златисто).
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Вити бутер банички с шоколад
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутерки с козе сирене, песто и домати
Коментари към Бутер рула с мед и орехи