Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук
Необходими продукти (за 4 броя):
- 1 килограм бутер тесто
- 500 грама сварено пилешко месо
- 300 грама твърд кашкавал
- 1-2 глави стар лук
- 2 супени лъжици олио
- връзка магданоз или друга зелена подправка
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 1 яйце за намазване на рулото
Начин на приготвяне:
Обелете главите кромид, нарежете ги на тънки полукръгчета, които запържете леко в горещо олио.
Пилешкото нарежете на тънки сламки, настържете кашкавала едро, магданоза накълцайте.
Към пилешкото прибавете лука, кашкавала и магданоза, подправете. Включете фурната на 180 градуса, за да загрее, докато оформите рулата.
Разделете тестото на 4 части, първата разточете под формата на правоъгълник, в средата на който сложете от плънката.
Краищата не тестото разрежете на ивици под наклон и с тях покрийте пълнежа.
По аналогичен начин пригответе още 3 рула, намажете ги с тънък слой яйце и изпечете във вече горещата фурна за 30-35 минути.
Поднесете охладени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chefmarket.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук