Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз

Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз

Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 250 грама шунка
  • 200 грама кашкавал или друг вид подходящо сирене по ваш избор
  • 6 яйца
  • 20 грама зелен лук
  • 1 чаена лъжица босилек
  • връзка магданоз
  • 3 супени лъжици олио
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете шунката на тънки парчета, а настържете кашкавала едро. Зелените подправки накълцайте ситно, смесете ги и подправете.

Разбийте яйцата с малко сол, отделете част от тях за намазване на баницата, а останалото изсипете при микса от зелени подправки.

В силно нагорещен тиган налейте мъничко олио и сложете 1/3 от яйцата, които разпределете като тесто за палачинки. Изпечете под капак за 1-2 минути. Така направете още 2 омлета.

От бутер тестото разточете два кръгли листа, дебели около сантиметър, а диаметърът им да не бъда много по-голям от този на омлетите.

Сложете единия лист тесто на дъното на тава и продупчете повърхността с вилица. В средата сложете омлета, поръсете го с шунка и кашкавал. Продължете по същия начин с другите два омлета и плънката, след което сложете втория лист бутер тесто.

Прищипете краищата на двата слоя тесто, намажете горния слой с яйцето и продупчете с вилицата.

Изпечете баницата при 200 градуса във фурната за 20-30 минути.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки