Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 250 грама шунка
- 200 грама кашкавал или друг вид подходящо сирене по ваш избор
- 6 яйца
- 20 грама зелен лук
- 1 чаена лъжица босилек
- връзка магданоз
- 3 супени лъжици олио
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете шунката на тънки парчета, а настържете кашкавала едро. Зелените подправки накълцайте ситно, смесете ги и подправете.
Разбийте яйцата с малко сол, отделете част от тях за намазване на баницата, а останалото изсипете при микса от зелени подправки.
В силно нагорещен тиган налейте мъничко олио и сложете 1/3 от яйцата, които разпределете като тесто за палачинки. Изпечете под капак за 1-2 минути. Така направете още 2 омлета.
От бутер тестото разточете два кръгли листа, дебели около сантиметър, а диаметърът им да не бъда много по-голям от този на омлетите.
Сложете единия лист тесто на дъното на тава и продупчете повърхността с вилица. В средата сложете омлета, поръсете го с шунка и кашкавал. Продължете по същия начин с другите два омлета и плънката, след което сложете втория лист бутер тесто.
Прищипете краищата на двата слоя тесто, намажете горния слой с яйцето и продупчете с вилицата.
Изпечете баницата при 200 градуса във фурната за 20-30 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Бутер плитка с яйца, шунка и гъби
- Печени ябълки в бутер тесто с дъх на ванилия
- Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук
- Руло от бутер тесто с шунка, домати и кисели краставички
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
Коментари към Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз