Бутер баница с плънка от кисело зеле и гъби
Необходими продукти:
800 грама бутер тесто
4 чаени чаши нарязано на ситно кисело зеле
3 супени лъжици олио или друга мазнина по избор
50 грама сушени гъби
1 глава лук
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Попарете зелето с вряща вода, след което го изпържете в 2 супени лъжици от мазнината, докато омекне.
Сварете гъбите, нарежете ги на парчета и изпържете отделно в останалото олио заедно със ситно нарязания лук.
Смесете зелето с гъбите и лука и плънката за баницата е готова.
Разточете тестото, оформяйки два пласта. Сложете единия на дъното на подходяща мокра тава, разпределете плънката и покрийте с втория слой тесто. Прищипете краищата и изпечете баницата при температура от 200 градуса в продължение на 30-40 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Бутер баница с плънка от кисело зеле и гъби