Отворена бутер баница с гъби, спанак и яйца
Необходими продукти:
- 300 грама печурки
- 150 грама извара
- 100 грама пресен спанак (може замразен)
- 2 яйца
- 1 лист бутер тесто
- подправки: черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на четвъртинки, ако не са големи - може на две части. Изпържете ги в нагорещена мазнината за около 5-7 минути.
В случай че използвате замразен спанак, добавете го към гъбите и нека сместа се приготвя до изпарване на течността.
Яйцата разбийте леко с вилица и ги комбинирайте с изварата, гъбите и спанака.
Бутер тестото сложете в подмазана форма, продупчете го на няколко места с помощта на вилица и поставете във фурната, която предварително сте сгорещили до 200 градуса, за 10 минути.
След това го извадете, по повърхността му разпределете плънката, която заравнете, и върнете отново във фурната за половин час.
Изчакайте готовата питка да се охлади малко и тогава нарежете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepti.kz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Отворена бутер баница с гъби, спанак и яйца