Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Отворена бутер баница с гъби, спанак и яйца

Отворена бутер баница с гъби, спанак и яйца

Отворена бутер баница с гъби, спанак и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама печурки
  • 150 грама извара
  • 100 грама пресен спанак (може замразен)
  • 2 яйца
  • 1 лист бутер тесто
  • подправки: черен пипер, сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете печурките на четвъртинки, ако не са големи - може на две части. Изпържете ги в нагорещена мазнината за около 5-7 минути.

В случай че използвате замразен спанак, добавете го към гъбите и нека сместа се приготвя до изпарване на течността.

Яйцата разбийте леко с вилица и ги комбинирайте с изварата, гъбите и спанака.

Бутер тестото сложете в подмазана форма, продупчете го на няколко места с помощта на вилица и поставете във фурната, която предварително сте сгорещили до 200 градуса, за 10 минути.

След това го извадете, по повърхността му разпределете плънката, която заравнете, и върнете отново във фурната за половин час.

Изчакайте готовата питка да се охлади малко и тогава нарежете.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepti.kz

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноНовиниДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл