Лодки от бутер тесто с картоф, месо и краставички
Необходими продукти:
1 кг картофи
400 грама месо (може всякакво)
1 голяма глава лук
3-4 малки кисели краставички
500 грама бутер тесто
1 яйце (за намазване на лодките)
50 грама твърд кашкавал за поръсване (по желание)
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги направете на пюре, месото нарежете на парченца, лука - на полукръгчета. Запържете по следния начин: първо месото за 3 минути на силен огън, разбърквайки непрекъснато, след това сложете лука, пак разбъркайте, намалете котлона и оставете да се задушава под капак още 10 минути. Махнете капака и оставете така около 4 минути - нека сокът да се изпари малко. Нарежете краставичките на полукръгчета.
Разстелете тестото, нарежете го на правоъгълници и в тях сложете 2-3 лъжици от пюрето, върху него месо и от нарязаните краставички. Направете по един разрез в краищата на тестото и "затворете" лодките, така че двата отвора да "легнат" един върху друг и плънката да остане непокрита с тесто. Оформете, притискайки краищата, за да се получи красива форма. Подредете в тава и намажете с разбито яйце. Поръсете с настърган кашкавал. Печете на 180 градуса в продължение на около 25 минути.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Лодки от бутер тесто с картоф, месо и краставички