Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко

Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 1 килограм почистена от семената и обелена тиква
- 220 грама масло
- 100 грама пудра захар
- 150 грама захар на пясък
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1/2 чаена чаша течна сметана
- 5 яйца
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата, към нея прибавете половината от маслото и кристалната захар. Нека се задушава на слаб огън, като постепенно на малки части наливате чаша и половина от прясното мляко. След това оставете комбинацията да се охлади.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбийте с останалите захар, масло и прясно мляко, налейте и течната сметана. Консистенцията трябва да стане еднородна, след което прибавете към задушената тиква. Разбъркайте.
Белтъците разбийте задено с пудрата захар до състояние "пухкави гъсти върхове" и старателно смесете с основната плънка.
Разточете тестото тънко и го нарежете на 3 еднакви правоъгълника, като се съобразите с размера на формата, която ще използвате за печене.
Поставете един лист тесто на дъното на съда, разпределете равномерно половината от плънката, покрийте с втория пласт тесто, останалата плънка и завършете подредбата с последния правоъгълник от тестото.
Изпечете баницата в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 20-30 минути.
Когато готовият тиквеник се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
ПРОМОНЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Тиква, Кюрбисия
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
Коментари към Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко