Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко

Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 1 килограм почистена от семената и обелена тиква
- 220 грама масло
- 100 грама пудра захар
- 150 грама захар на пясък
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1/2 чаена чаша течна сметана
- 5 яйца
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата, към нея прибавете половината от маслото и кристалната захар. Нека се задушава на слаб огън, като постепенно на малки части наливате чаша и половина от прясното мляко. След това оставете комбинацията да се охлади.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбийте с останалите захар, масло и прясно мляко, налейте и течната сметана. Консистенцията трябва да стане еднородна, след което прибавете към задушената тиква. Разбъркайте.
Белтъците разбийте задено с пудрата захар до състояние "пухкави гъсти върхове" и старателно смесете с основната плънка.
Разточете тестото тънко и го нарежете на 3 еднакви правоъгълника, като се съобразите с размера на формата, която ще използвате за печене.
Поставете един лист тесто на дъното на съда, разпределете равномерно половината от плънката, покрийте с втория пласт тесто, останалата плънка и завършете подредбата с последния правоъгълник от тестото.
Изпечете баницата в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 20-30 минути.
Когато готовият тиквеник се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Тиква, Кюрбисия
- Кашкавалени спирали
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
Коментари към Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко