Сладка бутер баница с извара и ванилия
Необходими продукти:
- 700 грама готово бутер тесто
- 700-800 грама извара
- 3 яйца (две за пълнежа и 1 за намазване на тестото)
- 50 грама масло
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 пакетче ванилова захар
Начин на приготвяне:
Размразете предварително тестото.
Плънката направете, като разбиете двете яйца със захарта (включително ваниловата) и маслото, след което добавете към изварата и разбъркайте. Може да използвате различни любими продукти като добавка, например: стафиди, сушени кайсии, кокосови стърготини.
Разточете тестото, разрежете го на три дълги части с ширина на всяка около 8-10 сантиметра. Разточете отново, ширината трябва да достигне 13-15 сантиметра.
Разпределете сладката плънка върху бутер основите, като е слагате в средата. След това затворете краищата. Ще получите 3 рула.
Подредете ги в кръгла тава, която предварително сте намазнили с краве масло.
Намажете повърхността с третото яйце, което сте разбили с щипка захар.
Изпечете баницата при 180 градуса. Около 30-40 минути са достатъчни, за да бъде готова. Наблюдавайте, защото бутер тестото се пече бързо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulbar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Бутер плитка с яйца, шунка и гъби
- Печени ябълки в бутер тесто с дъх на ванилия
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук
- Руло от бутер тесто с шунка, домати и кисели краставички
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
- Пита от бутер тесто със сирена, домати и риган
Коментари към Сладка бутер баница с извара и ванилия