Сладка бутер баница с извара и ванилия

Необходими продукти:
- 700 грама готово бутер тесто
- 700-800 грама извара
- 3 яйца (две за пълнежа и 1 за намазване на тестото)
- 50 грама масло
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 пакетче ванилова захар
Начин на приготвяне:
Размразете предварително тестото.
Плънката направете, като разбиете двете яйца със захарта (включително ваниловата) и маслото, след което добавете към изварата и разбъркайте. Може да използвате различни любими продукти като добавка, например: стафиди, сушени кайсии, кокосови стърготини.
Разточете тестото, разрежете го на три дълги части с ширина на всяка около 8-10 сантиметра. Разточете отново, ширината трябва да достигне 13-15 сантиметра.
Разпределете сладката плънка върху бутер основите, като е слагате в средата. След това затворете краищата. Ще получите 3 рула.
Подредете ги в кръгла тава, която предварително сте намазнили с краве масло.
Намажете повърхността с третото яйце, което сте разбили с щипка захар.
Изпечете баницата при 180 градуса. Около 30-40 минути са достатъчни, за да бъде готова. Наблюдавайте, защото бутер тестото се пече бързо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulbar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Сиропиран десерт от кисело мляко и яйца
- Бутерки с банани и шоколад с канелено покритие
- Захарни бутер кифлички
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Спаначени бутер рулца с рикота
- Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела
- Бутерки с царевица и моцарела
- Бутерки с яйца, бекон и телешка кайма
- Бутер плитка с яйца, шунка и гъби
- Бутер банички с броколи и сирене
Коментари към Сладка бутер баница с извара и ванилия