Тарт Татен с дюли
Необходими продукти:
- 4-5 почистени дюли, нарязани на четвъртинки
- 1/2 чаена чаша желе от дюли
- 1 лист бутер тесто
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 1/4 чаена лъжичка смлян кардамон
- 2 супени лъжици смлян шамфъстък
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Сипете желето от дюли във форма за пай и аранжирайте с нарязаните плодове.
Запечете за 20 минути, след което извадете, охладете и поръсете с една щипка брашно. Покрийте с бутер тестото, притиснете краищата му и върнете във фурната за 30 минути.
През това време смесете заквасената сметана, кардамона и шамфъстъците, разбъркайте до хомогенност. След готовност на тарта, извадете, охладете, разрежете, гарнирайте с млечната смес и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.ful-filled.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Вити бутер банички с шоколад
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Сладки бутер солети с тахан и мед
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Коментари към Тарт Татен с дюли