Бутерки с млечен крем и стафиди
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
около 200 грама стафиди
500 милилитра прясно мляко
100 грама захар
1 пакет ванилова захар
1,5 супени лъжици брашно
2 яйца
коняк
Начин на приготвяне:
Накиснете стафидите за известно време в коняк, размразете тестото.
Към млякото прибавете ваниловата захар и поставете на котлона да заври. Разбийте яйцата заедно със захарта и брашното, след това внимателно налейте към сместа 1/3 от млякото, старателно разбъркайте и тогава добавете останалото мляко. Сварете в продължение на 5 - 7 минути при непрекъснато бъркане. Охладете готовия крем.
Разточете размразеното тесто и го намажете с всичкия крем, върху него разпределете равномерно стафидите, навийте на руло, което нарежете на парчета с дебелина около 2 - 2,5 сантиметра. Подредете ги в тава, чието дъно сте застлали с хартия за печене и поставете във фурната при 180 градуса в продължение на 20 - 30 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Вити бутер банички с шоколад
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бутерки с козе сирене, песто и домати
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
Коментари към Бутерки с млечен крем и стафиди