Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 пилешко филе
- бутер тесто
- 200 грама гъби
- глава лук
- 100 грама кашкавал
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- скилидка чесън
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете и охладете филето.
Лука и гъбите нарежете ситно, а чесновата скилидка намачкайте. Изпържете за 15 минути всичко в малко олио.
Накъсайте месото и го добавете в съда при останалите продукти. Две минути по-късно изсипете сметаната, разбъркайте и подправете.
Разточете тестото, нарежете го на квадрати, които сложете във формички за мъфини, като оформите като цветя.
Напълнете със сместа от пилешко и гъби, поръсете с предварително настъргания кашкавал и изпечете за 20-25 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Щом кошничките придобият златист цвят, извадете ги от формичките и поднесете топли.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: globalcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Перфектните бананови мъфини
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Рецепти за великденски кексчета
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Бутер кошнички със спанак и сирене
- Мини кексчета с фурми
Коментари към Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал